En lagom stor skola med ett fantastiskt läge.

På Eiraskolan går 480 elever i förskoleklass till år 5. Eleverna i förskoleklass till år 3 går på skolans horisontella (årskurshomogena) fritidshem. För elever i år 4-5 erbjuder vi öppen fritidsverksamhet på Klubben. Från och med läsåret 2016-17 blir vi en F-6-skola.

Skolan ligger centralt på östra Kungsholmen med Riddarfjärdens glittrande vatten runt hörnet. Vi har nära till fina parker, bad, pulkabackar, stadens kulturutbud och goda kommunikationer.

Visste ni att:

På 1600-talet var det vildmark i hela området och marken där Norr Mälarstrand ligger fanns inte, vattnet gick ända upp till skolgården. Både varg, lodjur och björn strosade runt i trakterna. Innan skolan byggdes 1958 låg det ett sjukhus på tomten som revs 1955. Eira var läkekonstens gudinna i den gamla nordiska mytologin.

Bilden är hämtad från "Stockholmskällan"

En parm är ett gammalt mått för hö.

Parmmätargatan kommer från de som kallades parmmätare. De mätte upp hö i stora trälådor, parmar, i stadens parmmätarhus (1756) vid Kungsholms Hamnplan. Där tog man emot hö som kom med båtar till Norr Mälarstrand, mätte upp och körde vidare till Hötorget med häst och vagn.