En lagom stor skola med ett fantastiskt läge.

På Eiraskolan går 500 elever i förskoleklass till år 5. Eleverna i förskoleklass till år 3 går på skolans horisontella (årskurshomogena) fritidshem. För elever i år 4-5 erbjuder vi öppen fritidsverksamhet på Klubben.

Skolan ligger centralt på östra Kungsholmen med Riddarfjärdens glittrande vatten runt hörnet. Vi har nära till fina parker, bad, pulkabackar, stadens kulturutbud och goda kommunikationer.

Visste ni att:

På 1600-talet var det vildmark i hela området och marken där Norr Mälarstrand ligger fanns inte, vattnet gick ända upp till skolgården. Innan skolan byggdes 1958 låg det ett sjukhus på tomten som revs 1955. Eira var läkekonstens gudinna i den gamla nordiska mytologin.

Bilden är hämtad från "Stockholmskällan"

En parm är ett gammalt mått för hö.

Parmmätargatan kommer från de som kallades parmmätare. De mätte upp hö i stora trälådor, parmar, i stadens parmmätarhus (1756) vid Kungsholms Hamnplan. Där tog man emot hö som kom med båtar till Norr Mälarstrand, mätte upp och körde vidare till Hötorget med häst och vagn. .